2011 – Deel 2 Rob in Afrika

Hallo allemaal.

De busrit tussen Mombassa en Nairobi in Kenia is een waanzinnige wedstrijd tussen tegenliggers en de beschikbare weg. 120 Km / uur en een baksteen op het gaspedaal, maar wel genieten van alle inhaalakties.

De campsite Jungle Junction is het afgesproken trefpunt , en waar ik de motor van Martin zal overnemen en dan samen met Ward en Kathrin verder zal reizen . Door de modder in Noord Kenia hebben ze een paar dagen vertraging opgelopen …

Ik ben “” mit Abstand ” de oudste hier in Kenia en verder ook in zuidelijk Afrika, zowel in de groep als tussen de bevolking. De Aids epedemie heeft de groep boven de 50 jaar uitgeroeid. En nog steeds vind je overal langs de weg en in de steden waarschuwingsborden.

De safariparken zijn in dit gebied talrijk en ze beloven allemaal leeuwen en tijgers , die voor de ogen van de toerist hun prooi vangen en verscheuren. Dus echt niet , de gevaarlijke beesten liggen lui in de schaduw en bewegen zich nauwelijks. Verder natuurlijk olifanten , zebra’s en al het andere wat je bij ons in de dierentuin ook ziet , maar dan zonder hekwerken .

De eerste week was het flink raak met off road rijden , Na twee dagen over zand en stenen de beuken in midden Tanzania heb ik mijn portie alweer gehad, voor mij mag het wel weer asfalt worden. OOk het vertrouwen in de motor van Martin wordt er niet beter op. De motor slaat regelmatig af zonder aanwijsbare oorzaak, geen pretje als je met 41 graden midden in de wildernis staat . Op de grens van Malawi en Namibie wl de motor niet meer aan de gang : uiteinelijk na het demonteren van de benzine pomp ( vuil) is het probeem gelukkig opgelost.

wordt vervolgd.

Groet Rob