2011 – Deel 1 Rob in Afrika

Hallo allemaal,

De laatste keer ” retourtje Mongolie ” zou ook de laatste keer zijn geweest, mits Ward, Kathrin (vriendin van Ward) en Martin niet met een nieuwe formule waren gekomen.

Afrika is het laatste wererelddeel wat door ons nog niet is bereden. Ward en Katrin doen de hele trip van Nederland naar Kaapstad en Martin en ik delen de afstand.

Zandhappen en echt off-road rijden is Martin zijn bezigheid in Noordafrika en rond de 19e Oktober neem ik in Naiobi, Kenia, het stuur van hem over. Afspraak is wel, als ik de motor in stukken rij, moet ik een nieuwe bezorgen.

Ondanks mijn beperkte reisduur van 7 weken en slechts  6000 Km blijft de voorbereidingstress onveranderd. Voordeel is wel dat de motoren splinternieuw en volledig uitgerust zijn.

ook met de nieuwste zelfgebouwde definitieve kofferset van Martin: 2 x BMW 800 GS en 1x Yamaha Teneree 660 van Kathrin.

Voor Kathrin is het de eerste keer op de motor naar “buitenland” , al heeft ze reeds heel wat reiservaring opgedaan(we hebben haar ooit 10 jaar geleden leren kennen in Maleisie) is dit zeer moedig van haar.

“s-ochtends de 15e om 5.30 geland op de airstrip van Mombasa aan de kust van Kenia en dan begint het gedoe. Overloaded met 2 rugzakken, helmtas en bagagerol, geen hand vrij, niet geslapen, geld wisselen, pinautomaat buitendienst, taxi onderhandelen, ticket voor bus Mombasa-Nairobi, budgethotel zoeken, en dan slapen.

Opvallend detail is dat hele vliegtuig bezet was met blanken, slechts een echte Keniaan. Ondanks dat ik midden onder de evenaar zit is de temeratuur van 30  graden goed te doen en airco’s zijn hier nauwelijks te zien, maar de mensen zijn hier ongelofelijk zwart.!!

Het kustplaatsje Tiwi, 15 km onder Mombasa,  heeft een paar resorts ( met alles er op en eraan) waar de toeristen niet of nauwelijks naar buitenkomen. De volgende dag zie ik ze wel in goed uitgeruste landrovers  voorbij rijden. Het kontrast met het dorpje is levensgroot: geen water , geen riool, geen elektriciteit , wel bomen met mango’s , sinaasappels en citroenen, Voor een zak met snoepjes en een donatie aan de plaatselijke school krijg ik een verplichte rondleiding.

wordt vervolgd:

Groet Rob