overlanders.nl

NL – Azië deel 6

NL – Azië deel 6

Hallo allemaal,
Na de vlucht van Dhaka naar Bangkok heeft Ward de wens uitgesproken om een paar weken op zich zelf door Thailand te reizen en elkaar weer te ontmoeten vlak na de grens van Maleisië. Geen probleem,moet kunnen. We hebben nu 7 weken bij elkaar op de lip gezeten en dan wil je wel eens wat anders zien en horen……
De motoren opgehaald van het vliegveld in Bangkok en dit lukte zowaar in1 dag. Leuk om te zien is, dat de thaise bevolking niets heeft qua uiterlijk van de bevolking in Bangladesh. Burma is de grote ontoegankelijke buffer, die ervoor zorgt, dat hier twee totaal verschillende rassen door een grenslijn worden gescheiden. Dit land mochten we niet doortrekken en moesten we er zodoende overheen vliegen. De Thaise taal is voor ons niet te lezen en dat wordt het wel eens lastig om de weg te vinden. De landkaarten die we hadden, gaven op de moeilijke plaatsen ook niet veel steun, omdat ze alle drie van elkaar verschilden. Dat gaf nogal eens wat komische situaties, waarbij de halve bevolking zich er mee ging bemoeien, toen we in een boerendorp naar de weg vroegen. De engelse taal is hier nog niet echt ingevoerd. Thailand is een redelijk ontwikkeld land met een autopark dat niet onderdoet voor europeesche (90% grote terreinwagens). Overigens is een groot gedeelte van de bevolking van Chinese afkomst en ik heb me laten vertellen dat deze groep hier financieel de dienst uitmaakt net zoals in Maleisië en Indonesië. Ja, die jongens zijn actief, maar daarom niet altijd geliefd.
In de meeste nationale parken wordt je van alles beloofd als het gaat om het bekijken van wilde beesten en vaak zie je dan helemaal niets. Hier is het omgekeerde het geval. Rijdend met de motor door deze schitterende parken, keek ik plotseling tegen het achterwerk van 5 olifanten. Stoppen, vlug fototoestel, echter toen draaide pappa olifant zich om en zette de sprint erin en ik dus ook op de motor, helaas geen foto. Ook dit land is tropisch, dus heet en vochtig en de moesson was nog bezig, dat betekende voor het eerst de regenpakken elke dag gebruiken. Maar veel maakte dat niet uit, van buiten nat van de regen en van binnen nat van het zweet. Verder de brug over de River Kwai gezien, maar dit stelt niet zo veel voor en zeker niet de kermis die ze eromheen hebben gemaakt. Bangkok is een grote file,dus wegblijven, behalve 2 toeristische straten, waar alle backpackers rond hangen en bier drinken, dus wij ook. Het eten is redelijk goed,wel gepeperd. Leuk mooi land om doorheen te rijden, met stranden en eilanden. Voor relatief weinig geld kan je hier veel doen.

Wordt vervolgd.